طزر تهیه تاک پلو سنتی به روش شاهرودی

به گزارش وبلاگ برداری، تاک پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه، لذیذ و اصیل شاهرود است که به روش های مختلف درست می گردد این غذای خوش طعم برای پذیرایی بسیار مناسب است، برای درست کردن تاک پلو می توانید از مواد اولیه در دسترس بهره ببرید.

طزر تهیه تاک پلو سنتی به روش شاهرودی

مواد لازم

برنج3 پیمانه

برگ مو350 گرم یا کمتر

فیله یا هر قسمتی از مرغ به میزان لازم

پیاز رنده شده (آب پیاز)1 عدد

آب لیمو ترش به میزان لازم

روغن زیتون2 تا 3 قاشق غذا خوری

گرد غوره به میزان لازم

نمک و زردچوبه به میزان لازم

فلفل سیاه به میزان لازم

زعفران دم نموده غلیظ به میزان لازم

ریحان، نعناع و شوید تازه برای تزئین به میزان لازم

طرز تهیه تاک پلو

مرحله 1: دم کردن زعفران

ابتدا میزانی زعفران را داخل یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، در ظرف را ببندید، بگذارید تا زعفران خوب دم بکشد و غلیظ گردد، میزان زعفران بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و هرچه میزان آن بیشتر باشد طعم غذا بهتر می گردد.

مرحله 2: مخلوط کردن زعفران دم نموده با برش های مرغ

سپس فیله مرغ یا ران مرغ بدون استخوان را در میزان های مناسب تقریباً به میزان جوجه کباب خرد کنید، داخل یک ظرف بریزید به دلخواه خودتان می توانید از سینه مرغ هم بهره ببرید، بعد زعفران دم نموده را روی برش های مرغ بریزید و با هم مخلوط کنید.

مرحله 3: اضافه کردن ادویه ها و مخلوط کردن با مرغ ها

برش های مرغ ها را با زعفران کاملاً ورز دهید تا رنگ، عطر و طعم زعفران خوب به خورد مرغ ها برود سپس ادویه ها را که شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه است به میزان دلخواه به مرغ ها اضافه کنید، با هم مخلوط کنید تا عطر ادویه ها در مواد پخش گردد.

مرحله 4: اصافه کردن آب پیاز به مرغ ها

سپس پیاز را پوست بگیرید، بشورید، با رنده ریز رنده کنید، آب آن را جدا کنید، آب پیاز را روی مرغ ها بریزید، هم بزنید و با هم مخلوط کنید تا به خورد آن ها بروند بعد از آن لیمو ترش ها را تمیز بشورید از وسط برش بزنید و آب آن ها را بگیرید.

مرحله 5: اضافه کردن آب لیمو ترش به مرغ ها

آب لیمو ترش های تازه را به مرغ ها اضافه کنید، با هم مخلوط کنید تا عطر و طعمی لیمو ترش به خورد مرغ ها برود اگر لیمو ترش تازه در دسترس نبود می توانید از آب لیمو آماده بهره ببرید، میزانی آب لیمو روی مرغ ها بریزید و با آن ها خوب مخلوط کنید.

مرحله 6: اضافه کردن روغن زیتون به مرغ ها و قرار دادن در یخچال

بعد هم میزانی روغن زیتون روی برش های مرغ بریزید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و طعم روغن زیتون به خورد مرغ ها برود سپس روی ظرف را با سلفون یا نایلون بپوشانید، ظرف برش های مرغ را داخل یخچال قرار دهید تا کمی استراحت کند.

مرحله 7: استراحت مرغ ها و خرد کردن برگ موها

اجازه دهید تا مرغ ها به مدت تقریباً یک ساعت در یخچال بمانند تا کاملا عطر و طعم ادویه ها و سایر مواد به خورد مرغ ها برود و آن ها را مزه دار کند، در این فاصله برگ موها را کاملا ریز خرد کنید بهتر است که از برگ موی کنسروی بهره ببرید چون بافت نرمی دارد.

مرحله 8: استفاده از برگ مو کنسروی

در صورتی که برگ موی کنسروی در دسترس نبود از برگ مو تازه بهره ببرید برگ موها را تمیز بشورید و در میزان های کوچک خرد کنید و کنار بگذارید سپس در یک قابلمه میزانی آب بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا آب آغاز به جوشیدن کند.

مرحله 9: جوشاندن آب و ریختن برنج ها در آب

بعد میزانی نمک داخل آب بریزید و با آن مخلوط کنید، سپس برنج ها را که از شب قبل یا از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس نموده اید در قابلمه بریزید، اجازه دهید تا همراه با آب چند دقیقه بجوشند و بافت آن ها کمی نرم گردد، نباید برتج ها خیلی شل شوند.

مرحله 10: جوشاندن برنج ها و ریختن برگ موهای خرد شده در برنج

این که برنج ها همراه با آب جوش یکی دو جوش زدند و کمی از حالت خامی درآمدند برگ موهای خرد شده را داخل قابلمه بریزید، اجازه دهید تا همراه با برنج ها بجوشند و آماده شوند تقریباً بعد از 6 تا 7 دقیقه که برنج ها قد کشیدند ، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله 11: آبکش کردن برنج ها و درست کردن ته دیگ

سپس برنج ها را همراه با برگ موها آبکش کنید، در سبد بریزید و بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج گردد، بعد در یک قابلمه دیگر میزانی روغن بریزید و هر نوع تهدیگی را با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان برای این غذا آماده کنید

مرحله 12: ریختن برنج و پودر غوره در قابلمه

بعد نان را به شکل دایره و هم میزان کف قابلمه برش دهید سپس نان را در کف قابلمه قرار دهید بعد یک لایه از برنج در قابلمه بریزید، میزانی پودر غوره روی برنج اضافه کنید و پخش کنید میزان پودر غوره بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و می توانید کمتر یا بیشتر بریزید.

مرحله 13: ریختن زعفران دمنموده در قابلمه و دم انداختن برنج ها

بعد از آن یک لایه برنج بریزید پودر غوره را اضافه کنید، بعد لایه آخر برنج را بریزید، روی برنج میزانی زعفران دم نموده غلیظ پخش کنید، سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برنج ها به مدت یک ساعت خوب دم بکشند و کاملاً مغز پخت شوند.

مرحله 14: گریل کردن یا سرخ کردن مرغ ها

در این فاصله مرغ ها را که حالا کاملاً طعم دار شده اند. از یخچال بیرون بیاورید و آماده کنید برای درست کردن مرغ ها می توانید از گریل بهره ببرید، یا این که مرغ ها را داخل تابه سرخ کنید، علاوه بر آن می توانید مرغ ها را روی منقل کباب کنید.

مرحله 15: سرخ کردن برش های مرغ

در یک تابه میزانی روغن بریزید، روی حرارت میانه قرار دهید تا روغن داغ گردد سپس برش های مرغ را داخل تابه بریزید و سرخ کنید وقتی که یک طرف برش های مرغ ها طلایی رنگ شد آن ها را برگردانید تا طرف دیگر آن ها هم سرخ و طلایی گردد.

مرحله 16: ریختن برنج ها و مرغ های سرخ شده در ظرف

وقتی همه مرغ ها آماده شدند آن ها را از داخل تابه خارج کنید، در ظرف دیگری قرار دهید سپس برنج را که خوب دم کشیده است در ظرف مناسب بریزید بعد مرغ های سرخ شده را دور تا دور ظرف یا در وسط ظرف روی برنج ها بریزید و به شکل دلخواه خودتان تزئین کنید.

مرحله 17: تزئین و سرو تاک پلو

سپس تاک پلو را با چند برگ نعناع، ریحان و شوید تازه تزئین کنید، برای تزئین این غذا می توانید به سلیقه خودتان عمل کنید، بعد از آن این غذای خوش طعم و پر هوادار را برای پذیرایی و مهمانی ها همراه با سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

منبع: گردشبان

به "طزر تهیه تاک پلو سنتی به روش شاهرودی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طزر تهیه تاک پلو سنتی به روش شاهرودی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید