طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت خوشمزه و مجلسی با عطر عالی

به گزارش وبلاگ برداری، آدم ها در مواجهه با خورشت کرفس به دو دسته اصلی تقسیم می شوند؛ هواداران و مخالفان و تقریبا هیچ گاه هم میان این دو گروه صلح ایجاد نمی گردد. با این حال خورشت کرفس را باید در کنار خورشت هایی چون خورشت قورمه سبزی و خورشت قیمه سیب زمینی، از غذاهای خاص ایرانی ها بدانیم. در این مطلب با طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت خوشمزه و مجلسی آشنا شوید تا شما هم به جمع هواداران این غذا بپیوندید.

طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت خوشمزه و مجلسی با عطر عالی

مواد لازم برای طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت

  • کرفس 1 دسته بزرگ (400 گرم)
  • نعنا 1 دسته (50 گرم)
  • جعفری 2 دسته (100 گرم)
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • گوشت خورشتی (گوسفندی یا گوساله) 300 گرم
  • سیر 1 حبه
  • آب غوره 2 قاشق غذاخوری
  • لیموعمانی 2 عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن مایع به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت

1. پاک کردن کرفس و سرخ کردن سبزیجات

در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت، ضروری است کرفس ها را پاک کنید. برای این کار، ساقه های کرفس را از برگ ها جدا کنید. برگ های پژمرده و ساقه های خراب را دور بریزید و کرفس ها را خوب بشویید. بقیه سبزی ها (جعفری و نعنا) را هم جداگانه پاک نموده و بشویید. سپس نعناها و جعفری ها را به همراه برگ های کرفس، به صورت ریز و خورشتی، خرد کنید. ساقه های کرفس را هم جداگانه به میزان دلخواه (حلقه ای یا بندانگشتی) خرد کنید.

در یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت میانه قرار بدهید. ساقه های کرفس را به قابلمه اضافه نموده و تفت بدهید. سپس ساقه های کرفس را از ظرف خارج نموده و این بار با کمی روغن، سبزی ها را تفت بدهید تا آبشان کشیده گردد.

2. پختن خورشت کرفس

در همین حین که سبزی ها سرخ می شوند، پیاز را هم به صورت نگینی ریز خرد نموده و در قابلمه ای دیگر، همراه با روغن، روی حرارت قرار بدهید. پس از اینکه پیازها قدری سرخ شده و رنگشان شیشه ای و شفاف شد، گوشت های خورشتی را هم به قابلمه اضافه نموده و همراه با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت بدهید تا رنگ گوشت ها تغییر نموده و خاکستری گردد.

پس از تغییر رنگ دادن گوشت ها، ساقه های کرفس را هم به قابلمه اضافه کنید. سپس روی مواد به مقدار 3 تا 4 لیوان آب جوش بریزید و اجازه بدهید خورشت به مدت حدودا 1 تا 1.5 ساعت روی حرارت میانه رو به کم بماند تا بپزد.

در این مدت، لیموهای عمانی را با نوک چاقو، سوراخ نموده و آن ها را در یک ظرف حاوی آب جوش بیندازید تا تلخی لیموها گرفته شده و پوستشان نرم بگردد.

بعد از اینکه گوشت ها کمی نرم شدند، سبزی ها را به همراه لیموهای عمانی و آب غوره به قابلمه اضافه کنید. به این مخلوط حدودا 1 تا 1.5 ساعت دیگر زمان بدهید تا خورشت کرفس شما کاملا پخته شده و جا بیفتد. سپس آن را به همراه برنج آبکش شده یا کته، سرو کنید.

نکته: برترین ترکیب سبزی ها در طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت، نسبت 2 به 1 جعفری به نعنا است. افزودن نعنای بیشتر، باعث تلخ شدن خورشت می گردد. بعلاوه به جای آب غوره می توانید از آب لیمو، یا 2 قاشق چای خوری پودر گرد غوره بهره ببرید.

سوالات متداول در طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت

در این مطلب با طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت، به آسان ترین روش آشنا شدیم. خورشت کرفس را می توانید به عنوان مختلف با گوشت یا بی گوشت، یا حتی با انواع لوبیا که پیش از این در مطلب طرز تهیه خورشت کرفس با لوبیا آموزش داده بودیم، تهیه کنید. در ادامه، به بعضی از سوالات متداول و رایج شما در مورد پخت این خورشت خوشمزه پاسخ می دهیم.

طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت قلقلی چیست؟

خورشت کرفس عموما با گوشت خورشتی و تکه ای تهیه می گردد، با این حال این خورشت خوشمزه را می توانید با گوشت چرخ نموده و قلقلی هم امتحان کنید. برای این کار، گوشت چرخ نموده را با 1 عدد پیاز کوچک رنده شده و آب گیری شده، نمک، فلفل و زردچوبه، خوب ورز بدهید. سپس از گوشت، گلوله های کوچک به میزان گردو درست نموده و گلوله ها را در کمی روغن تفت بدهید و به خورشت اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ چیست؟

برای تهیه خورش کرفس با مرغ، ابتدا تکه های مرغ (ترجیحا سینه و ران مرغ) را با پیاز سرخ کنید، سپس ساقه های کرفس را اضافه کنید و پس از گذشت 1 ساعت از زمان پخت، برگ های کرفس و سبزی ها را هم اضافه کنید و تا زمان جا افتادن خورشت، به آن موقع بدهید.

سبزی خورشت کرفس چیست؟

در خورش کرفس، از ترکیب ساقه و برگ کرفس به همراه نعنا و جعفری استفاده می گردد. البته توجه داشته باشید که میزان جعفری باید دو برابر میزان نعنا باشد، زیرا زیاد بودن نعنا، باعث تلخ شدن خورشت کرفس شما می گردد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت خوشمزه و مجلسی با عطر عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت خوشمزه و مجلسی با عطر عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید