طرز تهیه خورشت قیمه نثار
به گزارش وبلاگ برداری، خورش قیمه نثار، یک غذای سنتی، مجلسی و برخلاف قیمه، پلویی است که با گوشت، برنج، خلال بادام و پسته و پیازداغ درست می گردد و می توان گفت تقریبا شبیه غذاهای پلویی مثل آجیل پلو، رشته پلو است که قبلا آموزش داده ایم. برای تهیه این غذا از ادویه مخصوص قیمه نثار قزوینی، استفاده می گردد.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه نثار
- گوشت گوسفند 500 گرم
- پیاز یک عدد
- برنج سه پیمانه
- رب گوجه فرنگی دو قاشق سوپ خوری
- زعفران دم نموده یک قاشق سوپ خوری
- گلاب دو پیمانه
- پودر هل یک قاشق سوپ خوری
- پودر دارچین یک قاشق سوپ خوری
- خلال پسته یک قاشق سوپ خوری
- خلال پسته یک قاشق سوپ خوری
- روغن مایع به میزان لازم
- ادویه پلویی یک دوم قاشق چای خوری
- کره کاله خرید آنلاین 100 گرم
- زرشک سه قاشق سوپ خوری
- شکر یک قاشق چای خوری
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورشت قیمه نثار
مرحله اول
پیاز را خرد کنید. میزانی روغن داخل قابلمه ریخته و پیاز را تفت دهید تا نرم و طلایی گردد سپس میزانی زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید.
گوشت را اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد سپس رب گوجه فرنگی را داخل یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.
خلال های بادام و پسته را از قبل به مدت 15 دقیقه داخل گلاب خیس نموده سپس آبکش کنید.
3 پیمانه آب و 2 قاشق سوپ خوری از مخلوط خلال بادام و پسته را داخل قابلمه ریخته و بگذارید با هم پخته شوند.
زرشک را پاک نموده، بشویید و خیس کنید سپس همراه شکر و کره داخل ظرفی ریخته و 1 ساعت کنار بگذارید. مخلوط را داخل تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید.
مرحله دوم
نیمی از مخلوط زرشک را در اواسط پخت گوشت به قابلمه اضافه کنید.
در نیم ساعت نهایی پخت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط جا بیفتد.
اواخر زمان پخت، به جای مانده ادویه پلویی را داخل تابه با میزانی روغن تفت داده سپس به همراه نمک، هل و دارچین به گوشت اضافه کنید. مخلوط گوشت آماده است.
مرحله سوم
برنج را آبکش کنید. داخل یک قابلمه میزانی روغن ریخته سپس برنج آبکش شده و گوشت را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند گردد. بقیه کره را با میزانی روغن مایع روی برنج بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
خورشت قیمه نثار را داخل ظرفی مناسب سرو کنید. میزانی برنج را با مخلوط خلال و مابقی را با زعفران دم نموده، مخلوط نموده و برای تزیین بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله