مصرف کدام غذا ها باعث شادی می گردد؟
به گزارش وبلاگ برداری، این نکته ثابت شده که همبستگی قوی و مثبت بین مصرف غذا های سالم و افزایش احساس خوش بینی و شادی وجود دارد، اما این مواد غذایی شادی آفرین کدام ها هستند؟
به گزارش ایسنا، دانشمندان می گویند کسانی که روزانه 7 تا 8 واحد میوه و سبزی مصرف می نمایند بالاترین سطح رضایت و شادی را گزارش نموده اند و این ارتباط حتی سوای عواملی مانند عایدی بالا، عدم وجود بیماری، ورزش، اجتناب از سیگار و ... است.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، بسیاری از میوه ها و سبزیجات حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها برای فراوری دوپامین در بدن هستند. ضمن این که التهاب را کاهش می دهند و به افزایش شادی یاری می نمایند:
غذا های غنی از پروبیوتیک: مطالعات دانشمندان هلندی نشان می دهد کسانی که خلق و خوی پایین و افکار پرخاشگرانه دارند، با مصرف پروبیوتیک ها و در نتیجه افزایش باکتری های خوب در روده، اثرات معکوس این حالات روانی را تجربه می نمایند. باکتری های خوب روده در بهبود سلامت دستگاه گوارش، افزایش خلق و خوی، بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت سیستم ایمنی بدن موثرند. کیمچی (نوعی ترشی)، کلم ترش و کفیر، سرشار از پروبیوتیک ها هستند.
مغز میوه ها: مغز میوه اگرچه سرشار از کالری است، اما منبع خوب چربی اشباع نشده و غنی از پروتئین، ویتامین های گروه B و سلنیوم نیز محسوب می گردد. پروتئین باعث ایجاد احساس سیری می گردد و در بهبود خلق و خو تاثیر مثبتی دارد.
قهوه: مطالعات نشان داده زنانی که در روز دو تا سه فنجان قهوه می نوشند، 15 درصد نسبت به سایرین کمتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار می گیرند. در واقع مقادیر کم کافئین مانند یک داروی ضد افسردگی عمل می نماید، اما باید به خاطر داشت که مصرف بیش از مقدار قهوه و کافئین با سردرد، ضعف اعصاب، تحریک پذیری و عصبانیت همراه است.
شکلات تیره: آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تیره منجر به کاهش فشار خون و بهبود گردش خون می گردد؛ ضمن این که هورمون مرتبط با استرس یعنی کورتیزول را در بدن کاهش می دهد. شکلات تیره بعلاوه حاوی منیزیم است که نشان داده شده، برای افراد مبتلا به علائم شدید سندرم پیش از قاعدگی، خستگی مزمن، افسردگی و تحریک پذیری بسیار مفید است. در نهایت مواد طبیعی منحصر به فرد موجود در شکلات تیره باعث افزایش احساس شادی می گردد.
قارچ: قارچ ها سرشار از سلنیوم هستند و تحقیقات نشان داده کمبود ماده معدنی سلنیوم در بدن خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و خستگی را دو برابر می نماید. قارچ بعلاوه تنها منبع گیاهی سرشار از ویتامین D نیز محسوب می گردد. مطالعات نشان داده که مصرف کافی ویتامین D باعث افزایش خلق و خوی و بهبود علائم افسردگی خواهد شد.
چای سبز: سطوح استرس های روانی بر اساس مطالعات محققان ژاپنی، در افرادی که روزانه 5 فنجان یا بیشتر چای سبز مصرف می نمایند در مقایسه با کسانی که کمتر از این مقدار چای سبز می نوشند، 20 درصد کمتر است.
کربوهیدرات های پیچیده: خوراکی هایی مانند نان گندم، برنج، حبوبات و میوه هایی، چون موز، گلابی و سیب، سرشار از کربوهیدرات هایی هستند که عامل اصلی فراوری هورمون های شادی آور در مغز است. تحقیقات نشان می دهد که در رژیم غذایی افراد افسرده، مقدار کربوهیدرات پایینی وجود دارد.
تخم مرغ: در رژیم غذایی بسیاری از افراد، جای خالی ویتامین B کمپلکس تحت عنوان کولین به چشم می خورد. کولین در واقع در غذا هایی با کلسترول بالا مانند زرده تخم مرغ و جگر به مقدار زیادی وجود دارد. فقدان این ماده در رژیم غذایی، باعث اختلال در حافظه و تمرکز و در نتیجه عصبانیت و کج خلقی می گردد؛ بنابراین تخم مرغ و مخصوصا زرده آن را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
اسید فولیک: رابطه مستقیمی بین مقدار اسید فولیک بدن و افسردگی وجود دارد. اگر احساس ناراحتی می کنید، یک لیوان آب پرتقال گرفته و بنوشید. مرکبات و اسفناج نیز حاوی مقدار زیادی اسیدفولیک هستند.
منبع: فرارو