9 تاثیر عجیب ماست بر تسکین و درمان افسردگی

به گزارش وبلاگ برداری، آیا تا به حال چیزی در خصوص اثر ماست بر افسردگی شنیده اید؟ تأثیر ماست در تسکین افسردگی چیست و چگونه به آن یاری می نماید؟ افسردگی مسئله ای رایج است که ممکن است هر فردی را در هر سن و شرایطی از زندگی درگیر کند و موجب بروز احساساتی ناخوشایند در او گردد. اما آیا ماست بر افسردگی تأثیر می گذارد؟ در این مقاله از سرویس در به شما می گوییم که ماست چگونه به تسکین افسردگی یاری می نماید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص درمان افسردگی با ماست پاسخ خواهیم داد.

9 تاثیر عجیب ماست بر تسکین و درمان افسردگی

علائم و نشانه های افسردگی

افسردگی یک نوع اختلال خلقی است که موجب بروز ناراحتی، بی علاقگی و احساسات منفی در فرد می شود. آمارها نشان می دهد که از هر 3 نفر در جهان یک نفر افسرده است و با این مشکل دست و پنجه نرم می نماید. علائم فرد افسرده معمولاً می تواند از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد. اما به طور کلی بیشتر افراد افسرده علائم خاصی را با درجه های متفاوت تجربه می نمایند. در ادامه می توانید با بعضی از علائم و نشانه های افسردگی آشنا شوید.

  • احساس غم و ناراحتی
  • احساس پوچی
  • اختلال در خواب
  • کم خوردن یا زیاد غذا خوردن
  • نداشتن انگیزه
  • فکر کردن به خودکشی
  • پرخاشگری و عصبانیت
  • زودرنجی

آیا ماست بر افسردگی تأثیر می گذارد؟

افسردگی مسئله ای است که ممکن است به صورت یک باره و یا با تغییر فصل نیز در فرد بروز کند. تحقیقات نشان می دهد افرادی که در رژیم غذایی روزانه خود از ماست پرچرب استفاده می نمایند، کمتر با افسردگی روبرو می شوند.

اما اثر ماست بر افسردگی چگونه است؟ ماست چگونه به تسکین افسردگی یاری می نماید؟ تحقیقات نشان می دهد مصرف ماست به ویژه ماست پرچرب به میزان 6 بار در هفته می تواند ابتلا به افسردگی را تا 32 درصد کاهش دهد.

از طرف دیگر مصرف ماست در درمان افسردگی هیچ گونه عوارضی ندارد، حال آن که خوردن انواع دارو برای درمان این بیماری می تواند همراه با عوارض بی شماری باشد. از همین رو اگر احساس می کنید به افسردگی مبتلا شده اید بهتر است از همین امروز یک کاسه ماست به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

تحقیقات صورت گرفته در خصوص اثر ماست بر افسردگی

قبل از هر چیزی باید بدانید که استرس و اضطراب مهم ترین عوامل ایجاد افسردگی هستند. از همین رو پیدا کردن راهی برای کاهش استرس می تواند بر درمان افسردگی مؤثر باشد.

  • یک مطالعه جالب که روی موش ها انجام شد به نتایج جالبی در خصوص اثر ماست بر افسردگی دست پیدا کرد. در این تحقیق موش ها در موقعیت های استرس زا نهاده شدند و بعد از مدتی علائم افسردگی در آن ها مشاهده شد. سپس میزان باکتری های مفید روده موش ها مورد میزان گیری نهاده شد.

    تحقیقات نشان داد که بعد از افسردگی سطح لاکتوباسیولوس موجود در روده کاهش پیدا می نماید. زمانی که سطح لاکتوباسیلوس در روده ها کم شود، میزان ترشح هورمون کینورنین در بدن زیاد می شود و این موضوع موجب بروز علائم افسردگی در فرد می شود. مصرف ماست می تواند با افزایش میزان لاکتوباسیولوس در بدن به درمان افسردگی یاری کند و حتی از بروز این مشکل نیز جلوگیری نماید.

  • آنالیز ها نشان می دهد خانم هایی که به افسردگی های فصلی مبتلا هستند می توانند با مصرف ماست پرچرب علائم افسردگی را درمان نمایند. مصرف ماست در مواقعی که فرد دچار استرس است به بهبود روحیه و بعلاوه کاهش نوسانات خلقی بسیار یاری می نماید.
  • محققین و دانشمندان معتقد هستند که مصرف ماست نه تنها بر درمان افسردگی مؤثر است، بلکه می تواند از بروز این مشکل در افراد مستعد نیز جلوگیری کند. از همین رو پیشنهاد می شود افرادی که زمینه ارثی و خانوادگی دارند و یا در شرایطی زندگی می نمایند که احتمال بروز افسردگی در آن ها وجود دارد، حتماً در رژیم غذایی روزانه از ماست استفاده نمایند.
  • مطالعات نشان می دهد که میکروبیوم روده نقش مهمی بر سلامت روان دارد و مصرف خوراکی های حاوی پروبیوتیک ها و باکتری های مفید می تواند به کاهش استرس و نگرانی در افراد بزرگسال یاری زیادی کند.
  • مطالعات صورت گرفته روی مصرف مواد حاوی کلسیم نیز حاکی از آن است که کمبود کلسیم می تواند سبب بروز مسائل خلقی و افسردگی در افراد میانسال و مسن شود. از همین رو کسانی که در رژیم غذایی خود از خوراکی های حاوی کلسیم استفاده می نمایند، در میانسالی کمتر با افسردگی روبرو می شوند.

تأثیر ماست در تسکین افسردگی با بهبود عملکرد دستگاه گوارش

درمان افسردگی با یک کاسه ماست پرچرب بسیار ساده است. از جمله این است که به علت وجود باکتری های مفید در روده موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود. این موضوع به طور مستقیم روی خلق و خو و کاهش افسردگی مؤثر است.

میکروبیوم روده نقش مهمی در سلامت روانی دارد. تحقیقات صورت گرفته در سال 2014 نشان می دهد که پروبیوتیک های موجود در ماست به تقویت روده، کاهش استرس و اضطراب یاری زیادی می نمایند.

مواد مخمر موجود در ماست می تواند به از بین بردن میکروب ها و باکتری های مضر موجود در روده یاری کند و از این طریق موجب ایجاد احساسات مثبت و شاد در افراد شود.

درمان افسردگی با ماست به علت وجود لاکتوباسیلوس

آیا ماست در درمان افسردگی تأثیر می گذارد؟ تحقیقات نشان می دهد که غنی از لاکتوباسیلوس است که می تواند علائم افسردگی و اضطراب را درمان کند. در واقع محققان بر این باور هستند که تغییر رژیم غذایی و اضافه کردن ماست به صورت روزانه می تواند تغییرات شگفت انگیزی در خلق و خو و سلامت روان افراد ایجاد کند.

ماده ضد افسردگی سروتونین در ماست

سروتونین یک هورمون مهم در تجربه حال خوب ما است. زمانی که هورمون سروتونین در بدن کاهش پیدا می نماید، فرد احساس ناراحتی و افسردگی را تجربه می نماید. آنالیز ها نشان می دهد که کاهش میزان هورمون سروتونین می تواند افکار خودکشی را در افراد افزایش دهد.

جالب است بدانید که ماست و شیر تازه بیشتر از هر ماده دیگر حاوی سروتونین هستند. در واقع آمینو اسیدهای موجود در لبنیات موجب افزایش میزان سروتونین در بدن می شوند و حس شادی و نشاط بیشتری را به فرد می بخشند.

به علاوه لبنیات سرشار از منیزیم و کلسیم است و از همین رو نقش مهمی بر کاهش استرس دارد. سروتونین هورمون صلح و آرامش در بدن ما است و موجب می شود تا احساس آرامش و خواب راحت تری را تجربه کنیم.

اثر ماست بر افسردگی با تأمین کلسیم بدن

تحقیقات صورت گرفته روی افراد افسرده نشان می دهد که بیشتر این افراد از کمبود کلسیم رنج می برند. کلسیم یکی از آرام بخش های طبیعی بدن است که موجب تسکین درد و استرس در بدن می شود. مطالعات صورت گرفته روی زنان میانسال کره ای نشان می دهد که رژیم غذایی فاقد کلسیم می تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. از آنجایی که ماست سرشار از کلسیم است، محققین توصیه می نمایند تا افراد میانسال و مسن حتماً روزانه از ماست استفاده نمایند.

کاهش کلسیم در بدن موجب تغییر در خلق و خو، تحریک پذیری، استرس، اختلال در خواب و افسردگی می شود.

تأثیر ماست در تسکین افسردگی چقدر است؟

ماست به علت افزایش میزان ترشح هورمون سروتونین در بدن، غنی بودن از کلسیم و بعلاوه افزایش میزان لاکتوباسیولوس در بدن می تواند به درمان افسردگی و جلوگیری از بروز آن یاری زیادی کند.

بیشتر دانشمندان بر این اعتقاد هستند که اثبات این امر که آیا ماست در افسردگی تأثیر می گذارد یا خیر احتیاج به مطالعات بیشتری دارد. اما به هر حال تأثیر ماست در مقابله با افسردگی هر چقدر هم که باشد هیچ ضرر و زیانی برای بدن ندارد. از همین رو بهتر است افراد مستعد و کسانی که از مشکل افسردگی رنج می برند از ماست در رژیم غذایی خود استفاده نمایند.

به یاد داشته باشید که افسردگی یک اختلال جدی است که می تواند زندگی فرد را مختل کند. از همین رو بهتر است در صورت روبرو شدن با این مشکل حتماً از یک متخصص یاری بگیرید و در کنار آن با مصرف مواد غذایی مناسب به درمان این مشکل یاری کنید.

سوالات متداول

ماده ضد افسردگی سروتونین در ماست چگونه به درمان این اختلال یاری می نماید؟

ماست و شیر تازه بیشتر از هر ماده دیگری حاوی سروتونین هستند؛ زمانی که هورمون سروتونین در بدن کاهش پیدا می نماید، فرد احساس ناراحتی و افسردگی را تجربه می نماید.

آیا ماست در درمان افسردگی تأثیر می گذارد؟

ماست به علت وجود سروتونین و کلسیم و بعلاوه افزایش میزان لاکتوباسیلوس در روده می تواند موجب بهبود خلق و خو و درمان افسردگی شود.

منابع: hindustantimes، medicalnewstoday، healthcentral

منبع: افق کوروش

به "9 تاثیر عجیب ماست بر تسکین و درمان افسردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 تاثیر عجیب ماست بر تسکین و درمان افسردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید