5 نکته طلایی برای تهیه خورش کرفس خوشمزه و جا افتاده
به گزارش وبلاگ برداری، خورش کرفس یکی از خورشت های خوشمزه و محبوب ایرانی است که از ترکیب گوشت خورشتی با کرفس، جعفری و نعناع تهیه می گردد.
وبلاگ برداری | خورش ها از غذا های اصیل و پایه ثابت سفره های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر های مختلف ایران خورش ها را به سبک ها و روش های گوناگون طبخ می نمایند. خورش کرفس یکی از خورش های خوشمزه و پر هوادار ایرانی است که شبیه به قرمه سبزی است با این تفاوت که برای تهیه آن از ساقه و برگ کرفس استفاده می گردد و به همین علت غذایی بسیار پر خاصیت و مقوی است.
به گزارش وبلاگ برداری ، این خورش در نقاط مختلف ایران با روش های گوناگونی طبخ می گردد و تهیه آن به صورت یک خورش جا افتاده و غلیظ احتیاج به رعایت فوت و فن های خاصی دارد.
در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش کرفس همراه با ارائه نکات مهم برای تهیه این خورش خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خورش کرفش
گوشت خورشتی: 400 گرم
کرفس: 1 کیلو
مخلوط نعناع و جعفری: 300 گرم
پیاز: 1 عدد
لیمو عمانی: 2 عدد
آبغوره: نصف فنجان
پودر گشنیز و پودر شنبلیله: دو قاشق چای خوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم
روغن: به اندازه لازم
طرز تهیه خورش کرفش
مرحله اول: برای آغاز کار ابتدا پیاز را پوست و سپس خرد کنید. پیاز را همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و سبک گردد؛ سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و زردچوبه و فلفل بریزید. بعد از اینکه چند دقیقه گوشت را با پیاز تفت دادید، یک لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کم کم بپزد.
مرحله دوم: ساقه کرفس را به صورت جداگانه خرد کنید و با روغن زیاد کاملا سرخ کنید و کنار بگذارید. برگ کرفس را خرد کنید و همراه با نعناع و جعفری خرد نموده تفت بدهید تا تغییر رنگ بدهد. بعد از اینکه گوشت نیم پز شد، ساقه کرفس سرخ شده و سبزی های تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید گوشت و سبزی با هم بپزند.
مرحله سوم: بعد از دو ساعت لیمو عمانی و آبغوره را به خورش اضافه کنید و اجازه بدهید خورش به روغن بیاید. نیم ساعت آخر پخت نمک را همراه با پودر گشنیز و شنبلیله به خورش اضافه کنید. نوش جان
5 نکته مهم برای تهیه خورش کرفس
1- برای خوشمزه شدن خورش کرفس بهتر است حدود صد گرم سبزی قرمه سرخ شده را همراه با نعناع و جعفری به خورش اضافه کنید که تاثیر زیادی در طعم آن دارد.
2- حتما لیمو عمانی را نیم ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید تا پوستش نرم گردد؛ سپس چند حفره روی پوست لیمو ایجاد کنید و بعد آن را داخل قابلمه خورش بیاندازید.
3- برای بهتر شدن طعم خورش کرفس می توانید اواخر پخت کمی پیاز داغ به خورش اضافه کنید.
4- به ترکیب نعناع و جعفری دقت کنید. اگر میزان نعناع از جعفری بیشتر باشد، خورش کرفس شما تلخ خواهد شد. اندازه نعناع باید یک سوم جعفری باشد.
5- برای تهیه خورش کرفس بهتر است از گوشت گوسفند بهره ببرید؛ زیرا در چرب شدن و لعابی شدن خورش موثر است؛ بعلاوه می توانید از لوبیا قرمز هم برای تهیه خورش کرفس بهره ببرید.
منبع: فرادید