تحلیل تغذیه ای عدس پلو با کشمش

به گزارش وبلاگ برداری، آنهایی که عدس پلو را غذای کم ارزشی می دانند، خبر ندارند که با افزودن کمی گوشت، کشمش و خرما می توان ارزش تغذیه ای آن را چندبرابر کرد. راستی، شما می دانید عدس چه خواصی دارد و همراه شدن اش با برنج و سایر اجزای تشکیل دهنده این غذا چه مزایایی خواهد داشت؟ در سفره سالم این هفته می خواهیم به تحلیل تغذیه ای این غذای سنتی بپردازیم. با ما همراه شوید.

تحلیل تغذیه ای عدس پلو با کشمش

تحلیل تغذیه ای عدس پلو با کشمش

نویسنده:سارا حسنلو

آنهایی که عدس پلو را غذای کم ارزشی می دانند، خبر ندارند که با افزودن کمی گوشت، کشمش و خرما می توان ارزش تغذیه ای آن را چندبرابر کرد. راستی، شما می دانید عدس چه خواصی دارد و همراه شدن اش با برنج و سایر اجزای تشکیل دهنده این غذا چه مزایایی خواهد داشت؟ در سفره سالم این هفته می خواهیم به تحلیل تغذیه ای این غذای سنتی بپردازیم. با ما همراه شوید.

مواد لازم (برای 4نفر)

عدس پخته

2 لیوان

100کیلو کالری

برنج

3 لیوان

480کیلو کالری

سینه مرغ

300گرم

450کیلو کالری

خرما

12عدد

240کیلو کالری

کشمش

6 قاشق غذاخوری

180کیلو کالری

پیاز

1عدد

15کیلو کالری

روغن مایع

3 قاشق غذاخوری

270 کیلو کالری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران

به مقدار دلخواه

صفر

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را خرد نموده و در کمی روغن تفت بدهید. بعدش سینه مرغ را که از قبل به تکه های کوچک تقسیم نموده اید، بیفزایید و ادویه ها را اضافه کنید. بعد از حرارت دادن، کشمش و خرمایی را که از قبل هسته گیری شده بیفزایید و بگذارید چند دقیقه با هم حرارت ببینند. در قابلمه ای دیگر برنج را آب کش و در هنگام دم کردن به لابه لای آن مایه گوشت و عدسی را که از قبل پخته اید، اضافه کنید. با گذشت 15 تا 20 دقیقه، عدس پلوی تان آماده خواهد بود.

این غذا دارای 1750 کیلوکالری انرژی است که در صورت تقسیم کردن اش بین 4 نفر، به هر نفر 430 کیلوکالری خواهد رسید. همراه شدن این غذا با کمی سالاد یا ماست می تواند مقدار انرژی دریافتی حاصل از آن را تا 550 کیلوکالری بالا ببرد.

خواص مرغ

این منبع پروتئینی به علت کلسترول کمتر برای کسانی که به چربی خون و یا بیماری قلبی دچارند، گزینه مناسبی است اما اگر کم خونی دارید، بهتر است گوشت قرمز را هم میل کنید زیرا از نظر آهن سینه مرغ به گوشت قرمز نمی رسد. نکته مهم درباره این ماده غذایی آن است که منبع کروم هم هست. ماده معدنی را که کمبودش موجب بالا رفتن کلسترول خون شده و اثر انسولین را در بدن کاهش می دهد. بنابراین، تأمین احتیاج روزانه این ماده مغذی به تقویت فعالیت انسولین یاری نموده و علاوه بر کاهش کلسترول بد موجب افزایش کلسترول خوب می گردد.

یادتان باشد که مطالعات نشان داده اند رژیم غذایی مملو از قندهای ساده و کربوهیدرات های پیچیده زمینه کمبود این ماده معدنی را فراهم می آورد. بنابراین، منابع غذایی آن از جمله عدس و گوشت مرغ را با غلات کاملاً تصفیه شده و به شکل کاملاً چرب میل نکنید.

خواص خرما

خرما همان طور که از طعم اش هم بر می آید دارای قند است؛ به طوری که در هر 100 گرم آن 69 گرم قند وجود دارد اما فقط داشتن قند بالا از ویژگی های این میوه نیست، بلکه مطالعات نشان داده اند که 4 عدد خرما حدود 2 تا 3 گرم فیبر داشته و می تواند 8 درصد از مقدار فیبر مورد احتیاج روزانه را تامین کند.

در واقع فیبر خرما در روده عظیم آب را به خود جذب نموده و به این ترتیب مانع از بروز یبوست و ماندن عوامل سرطان زا در این ارگان می گردد.

ضمناً، این میوه بسیار مقوی، حاوی آنتی اکسیدان ها به ویژه کاروتنوییدها و ترکیبات فنولیک است. جالب است بدانید که خرما را یکی از منابع غذایی مناسب پتاسیم می دانند. بنابراین خوردن متعادل اش برای افرادی که فشار خون دارند، توصیه می گردد. از قلم نیاندازید که هر سه عدد خرمای تازه یک واحد میوه محسوب شده و معادل 60 کیلوکالری انرژی دارد.

خواص برنج

این منبع انرژی با خوردن هر 5 قاشق غذاخوری 80 کیلوکالری انرژی را به بدن می رساند. بنابراین باید در مصرف اش تعادل را رعایت کرد. از قلم نیاندازید که خواص بسیاری را برای سبوس آن در نظر می گیرند، به این ترتیب که نوع قهوه ای آن (برنج سبوس نگرفته) منبع پتاسیم بوده و بنابراین عادت به خوردن آن به کنترل فشار خون یاری می نماید. نکته دیگر روغنی است که از سبوس آن گرفته شده و دارای ترکیبی به نام اوریزانول است که مانع از ساخت کلسترول در بدن شده و جذب این ماده مغذی را کاهش می دهد. ضمناً، برنج تا حدودی پروتئین دارد اما این پروتئین از نوع گیاهی است و توصیه می گردد برای دریافت کامل اسیدهای آمینه ضروری به همراه سایر منابع آن مانند حبوبات و انواع گوشت ها میل گردد؛ به این ترتیب ارزش تغذیه ای ویژه ای پیدا خواهد نمود.

همراه این غذا

بهتر است بشقاب عدس پلوی تان را با یک کاسه ماست کم چرب که در آن کمی جوانه گندم و خیار خرد نموده اید، بخورید و یک بشقاب سبزی خوردن را هم از قلم نیاندازید. به این ترتیب هم سبزی دریافت نموده اید و هم لبنیات، پس وعده غذایی تان کامل تر خواهد شد.

اگر دیابت دارید

بهتر است از کشمش و خرما فاکتور بگیرید و عدس پلوی تان را با سینه مرغ میل کنید. البته افزودن سبزی و فیبر، شاخص گلایسمی مواد غذایی را کاهش می دهد. پس بهتر است به لابه لای برنج تان سبزی پلویی اضافه کنید و به همراه آن یک پیش دستی سالاد سبزیجات تازه بخورید.

اکر فرزندتان لاغر است

معمولاً بچه های بدغذا برنج های مخلوط را دوست دارند. از آنجایی که احتمال کم خونی در آنها هم وجود دارد، بهتر است برنج شان را با آب گوشت پخته و در لابه لای برنج از تکه های ماهیچه بهره ببرید. ضمناً، افزودن کمی گردوی خردشده به خرمایی که در حال تفت دادنش هستید، مقدار کالری دریافتی را برای این بچه ها افزایش می دهد.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "تحلیل تغذیه ای عدس پلو با کشمش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تحلیل تغذیه ای عدس پلو با کشمش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید