15 ماده غذایی که هر روز باید بخورید
به گزارش وبلاگ برداری، تهران (پانا) - مواد غذایی ضروری جهت مصرف روزانه شامل میوه ها، سبزیجات و پروتئین هایی هستند که برای داشتن بدنی سالم، مغز و حافظه ای دقیق و قوی باید هر روز مصرف شوند.

به گزارش نمناک، 15 ماده غذایی که شما را سالم نگاه می دارند.
توت فرنگی و بلوبری:
توت ها و میوه های جنگلی از ارزش و خواص بسیاری برخوردارند چنانچه باید گفت اگر می خواهید حافظه خود را تقویت کنید، دانشمندان کشف نموده اند غذاهایی سرشار از فیتوکمیکال ها (ترکیبات شیمیایی که بطور طبیعی در گیاهان بوجود می آیند و معمولاً اشاره به ترکیباتی دارند که بیشتر اثرات پزشکی دارند تا تغذیه ای) مانند بلوبری مسائل حافظه را از بین می برد. ترکیب این میوه با مواد غذایی دیگر بسیار لذیذ می گردد، طوری که این ماده را تبدیل به یکی از محبوب ترین میوه ها نموده است.
سیر:
سیر یکی از منابع غنی آنتی اکسیدان یا همان سلاح اصلی بدن برای مبارزه با بیماری هاست. تحقیقات ثابت نموده مصرف 2 حبه سیر در هفته خطر ابتلا به سرطان را تا 50 درصد کاهش می دهد. بعلاوه مصرف سیر برای از بین بردن عفونت ها و باکتریهای خفته در بدن عالی هستند.
روغن زیتون:
از همین الان تصمیم بگیرید که روغن زیتون را جایگزین تمام روغن های مصرفی تان کنید تا از ابتلا به بیماری های خطرناکی همانند کبد چرب و سکته قلبی در امان بمانید.
کلم بروکلی:
بروکلی با دارا بودن ترکیباتی بدن را در ترشح انزیم های ضد سرطانی و مسائل مغز تقویت می نماید. بروکلی سرشار از پتاسیم است، ماده ای که برای سیستم عصبی و به تبع مغز شما لازم است. تحقیقات نشان داده که این ماده آسیب وارده بر مغز را نیز التیام می دهد و به همین علت به عنوان برترین ماده غذایی شناخته شده است و از ابتلا به سرطان های زنان جلوگیری می نماید.
ماست:
این فرآورده لبنیاتی برای استخوان ها و در واقع اسکلت بدن مفید و ضروری هستند. با مصرف 3/4 فنجان ماست کم چرب در طول روز سلامت خود را حفظ کنید.
دانه آفتابگردان:
دانه افتابگردان یکی از دانه هایی است که پیامبر توصیه به مصرف روزانه ان فرموده است. علی رقم دنیای خواص تخم آفتابگردان، مواد مغذی موجود در این ماده به علت وجود ویتامین ای، ب6، زینک و آهن برای سلامت موهای شما مناسب است.
دارچین:
ادویه ای پرقدرت و پرخاصیت. دارچین فعالیت مغز را افزایش می دهد، از این رو برای تقویت این عضو می توان از آن استفاده کرد. با داشتن این خاصیت، خوردن دارچین به منظور از بین بردن فشارهای عصبی و پیشگیری در خصوص از دست دادن حافظه کارساز است.
محققان دانشگاه زاراگوزا اعلام کردند پوشش های پلاستیکی دارچین دار هم اکنون مورد استفاده تجاری قرار گرفته و می تواند در حفظ و تازگی میوه ها، سبزیجات و گوشت نیز موثر باشد. بر اساس گزارش نیویورک تایمز، گاهی استفاده از این پوشش ها باعث انتقال عطر دارچین به مواد غذایی می گردد. بعلاوه استفاده مستقیم از این ماده برای حفظ مواد غذایی به علتی عدم آزادسازی مواد حفاظتی آن زیاد تأثیرگذار نخواهد بود.
بادمجان:
بادمجان به علت خاصیت مثبتی که برای مغز دارد، مورد توجه قرار گرفته است. آنتی اکسیدان موجود در این ماده از غشا سلولی مغز محافظت می نماید. بعلاوه دارای ماده ای به نام آنتوسیانین است که در تقویت حافظه موثر می باشد.
چای:
آرامش اعصاب و برطرف استرس در طول روز از اهمیت فوق العاده ای برای سلامت بدن برخوردار است پس برای رسیدن به این مهم حداقل روزی یک فنجان چای سیاه و یا چای سبز بنوشید.
هویج:
هویج ماده ای است که باید آن را هر روز در رژیم غذایی خود بگنجانید. این ماده سرشار از گلوتاتیون (یک ترکیب پروتئینی کوچک که سموم کبد را از بین می برد) و بعلاوه فلاونوئیدها و بتا کاروتن است. مصرف این گیاه عملکرد کلیه را بهبود می بخشد.
رزماری:
رزماری حاوی ترکیب شیمیایی به نام کارنوسیک اسید است که مغز را از ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر حفظ می کنید. دانشمندان ثابت نموده اند که عطر موجود در این ماده بر حافظه و توانایی شناختی تاثیر مثبت می گذارد، به همین علت این ماده به عنوان یکی از برترین مواد غذایی شناخته شده است.
گردو:
یکی از برترین مواد برای سلامت مغز، گردو است. این ماده حاوی دو کوزاهگزانوئیک اسید یا DHA(اسید چرب امگا 3) است. تحقیقاتی که اخیرا در دانشگاه هاروارد اجرا شده نشان می دهد که خوردن آجیل، طول عمر را افزایش می دهد و بر عملکرد شناختی بزرگسالان نیز موثر است. یک چهارم فنجان گردو، نزدیک به 100% DHA مورد احتیاج روزانه شما را فراهم می نماید. بنابراین این ماده را همواره در خانه خود داشته باشید.
ماهی:
بدن قادر به ساخت اسیدهای چرب ضروری نیست، بنابراین ما باید آنها را از مواد غذایی دریافت کنیم. برترین چربی های امگا 3 مانند EPA و DHA در ماهی های چرب وجود دارند و مصرف آنها عملکرد حافظه، مغز و قلب را بهبود می بخشند. برترین منابع سالمون، قزل آلا، خال مخالی و ساردین است.
اسفناج:
همه ما از وجود مواد مغذی موجود در این ماده آگاهیم. این سبزی برترین منبع بتا کاروتن، فولات و آهن است، موادی که برای سلامت موهای شما ضروری می باشند.
آواکادو:
آواکادو جزو ماده غذایی دیگری است که برای کبد شما مفید است. این میوه سرشار از ترکیبات گلوتاتیون است که توانایی کبد را برای تصفیه سازی افزایش می دهد. تخقیقات نشان داده اگر به مدت یک ماه، هفته ای 1 تا 2 عدد آواکادو بخورید، کلیه هایی سالم خواهید داشت.
منبع: خبرگزاری پانا