تربیت نیروی انسانی توانمند در صنعت چاپ لازم است
به گزارش وبلاگ برداری، به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، چهارمین نشست آنلاین هم اندیشی علمی و تخصصی از سلسله نشست های هفتمین نکوداشت علوم و فناوری چاپ ایران با اسم صنعت چاپ و تحقق مسئولیت های اجتماعی با حضور مسئولان، دست اندرکاران و کارشناسان فعال در حوزه صنعت چاپ عصر آدینه (12 شهریور ماه) برگزار گردید.
محمد بیطرفان، رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران با بیان ضرورت توجه ویژه به موضوع مسئولیت های اجتماعی در صنعت چاپ، تاکید نمود: واحدهای صنفی فعال در کل کشور باید در کنار برندسازی شرکتی و شخصی، از دیدگاه مسئولیت اجتماعی، سرمایه گذاری و مشارکت در برند سازی صنعت را به طور مستمر در دستور کار خود قرار دهند تا بتوانیم بطور موثر و کارآمدتری ارتقاء صندلی این صنعت در نظام تصمیم گیری و معرفی ظرفیت ها، توانمندی ها و نقاط قوت کم نظیر صنعت چاپ را پیگیری کنیم.
وی در ادامه بر توجه به امر آموزش و استعدادیابی و حمایت علمی و آموزشی از فرزندان با استعداد، اما کم برخوردار در منطقه ها مختلف کشور به خصوص منطقه ها محروم کشور، تاکید نمود و اضافه نمود: تربیت نیروی انسانی توانمند در صنعت چاپ هم دیگر از مسئولیت های تشکل ها در حوزه مسئولیت های اجتماعی است و این انجمن برای همکاری با خیریه ها و بنیادهای فعال در این حوزه برنامه ریزی دارد.
بیطرفان بعلاوه خواهان نظارت جدی و عملی تشکل ها و متولیان در سطح کشور برای جلوگیری از چاپ و فراوری بسته بندی ها، لیبل و سایر محصولات چاپی فیک و برخورد با متخلفین شد.
وی تاکید نمود: تدوین و پیاده سازی استانداردهای لازم به اسم دیگر مسئولیت اجتماعی در صنعت چاپ است که باید به زودی انجام گردد.
مسئولیت پذیری را در صنعت چاپ جدی بگیریم
در بخش دیگر این نشست، حمید فریور در سخنانی بر لزوم مسئولیت پذیری صنعت چاپ در حوزه بسته بندی های پلیمری، گفت: تعهد اجتماعی در ذیل مقوله اخلاق کسب و کار مطرح می گردد و وقتی می خواهیم منافع اجتماع را به منافع خودمان ترجیح بدهیم یعنی کاری اخلاقی می کنیم.
وی با اشاره به مبحث محیط زیست و اهمیت آن برای فعالان صنعت چاپ، اضافه نمود: از مهمترین منافع اجتماعی که در صنعتی باید مد نظر قرار بدهیم، بحث محیط زیست است، زیرا به خاطر وجود کارخانه های پتروشیمی در کشور، بسته بندی پلیمری به تدریج جای بسته بندی های سلولزی را گرفت.
فریور در سرانجام به تبعات تجدید پذیر نبودن پلاستیک، تاکید نمود: اهالی صنعت چاپ باید در این حوزه تعهد اجتماعی داشته باشند و به حفظ بازار محصولات بسته بندی سلولزی یاری نمایند.
دیگر سخنران این نشست، غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان تهران بود، که به ذکر نکاتی در این حوزه پرداخت و گفت: متاسفانه تمام چاپخانه ها و لیتوگرافی ها آب های سطحی شهر تهران را آلود می نمایند و این موضوع بر محیط زیست تهران تاثیر زیادی دارد.
وی اضافه نمود: این در حالی است که چاپخانه ها در آلمان فاضلاب عمومی و صنعتی جداگانه دارند اما در تهران مخزنی جداگانه برای مواد شیمیایی پیش بینی نشده است.
بعلاوه در بخش سرانجامی این نشست سعید شهریاری، مدرس دانشگاه چاپ بر لزوم نقش آموزش در تحقق مسئولیت های اجتماعی، اسم کرد: آموزش همیشه نقش مهمی در پیشگیری و حل مسائل دارد و نوعی سرمایه گذاری برای آینده به تعداد می آید، اگر آموزش را جدی بگیریم، نتیجه این آموزش منجر به درامد بیشتری در صنعت چاپ می گردد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران