همه چیز درباره گلاب گیری کاشان

به گزارش وبلاگ برداری، فصل گلاب گیری کاشان که از راه برسد، مسافران زیادی برای تماشا مراسمش راهی این شهر می شوند. گلاب گیری از اواسط اردیبهشت آغاز می گردد و تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد. اما جشنواره گلاب گیری کاشان هرساله از 15 تا 25 اردیبهشت ماه در کاشان برگزار می گردد. یعنی اگر شما بخواهید مهمان این شهر کویری در مراسم گلاب گیری بشوید، باید در این 10 روز به کاشان سفر کنید. هرچه که ضروری است درباره گلاب گیری کاشان در سال 1401 بدانید را در این مطلب خبرنگاران تریپ پیدا کنید و راهی این شهر تاریخی و تماشای شوید.

همه چیز درباره گلاب گیری کاشان

تاریخچه گلاب گیری کاشان

گلاب گیری در کاشان

نام سنتی گلاب گیری در کاشان لتان است و عمر درازی دارد. آثار باستانی کشف شده در کاشان نشان می دهد، از سالیان دور، وقتی فصل شکفتن گل های سرخ فرا می رسیده، اهالی کاشان از خانه بیرون می رفتند و گل های محمدی را می چیدند. حتی کسانی که مزرعه گل سرخ نداشتند هم در چیدن گل های باغ همسایه ها مشارکت می کردند.

بعد از چیدن گل ها نوبت به مرنام گلاب گیری می رسید. گل فروش ها و گلاب فروش ها در فصل گلاب گیری کاشان از قدیم در بازار حاضر می شدند و به خرید و فروش گل و گلاب مشغول می شدند.

آنچه گلاب گیری کاشان را از گلاب گیری های دیگر متمایز می نماید، شیوه سنتی و رسوم آن در این شهر تاریخی ست. بر طبق اسناد تاریخی، گلاب از دوران قدیم سوغات کاشان بوده. شاهد این ادعا هم عید گلاب است که رسمی قدیمی در این شهر کویری ست. مطابق مطالعات گیاه شناسان، گل سرخی که در کاشان می روید، در مقایسه با گل سرخ شهرهای دیگر، کیفیت بهتری دارد. شاید به همین دلیل هم باشد که هرسال مکه را با این گلاب شستشو می دهند.

گلاب گیری به چه شیوه ای انجام می گردد؟

روش سنتی گلاب گیری

مرنام گلاب گیری به قدری در کاشان فراگیر است که خردادماه به بعد کمتر باغی هنوز گل محمدی دارد. گلاب گیران کاشانی برای مرنام وسایل زیادی احتیاج دارند و شما برای آنکه همه چیز درباره گلاب گیری کاشان را بدانید، بد نیست پیش از سفر از شیوه کاشانی ها هم آگاه باشید.

لوازم گلاب گیری

اگر گلاب گیر کاشانی باشد، برای این مرنام به وسایلی مثل دیگ، قرابه، پارچ، نی، و شیشه احتیاج دارد. دیگ مسی ظرف اصلی گلاب گیری ست.

روش گلاب گیری در کاشان

گلاب گیران هر یک کیلو گلبرگ تازه گل محمدی را با یک لیتر آب داخل دیگ مسی می گذارند که روی آتش هیزمی آماده پختن است. درِ دیگ گذاشته می گردد و یک واشر پلاستیکی بین در دیگ و قابلمه جا می گیرد تا بخار داخل قابلمه محفوظ بماند. روی در دیگ سوراخی تعبیه شده که لوله های استیل از آن می گذرد و یک سر لوله به پارچی مسی می رسد و گلاب آماده داخل پارچ ریخته می گردد.

چیدن گل در باغ های گل محمدی

این فرآیند حدود 7 ساعت طول می کشد. برای چیدن گل های این مرنام، گلاب گیرها صبح زود مرنام گل چیدن را آغاز می نمایند. در شهرهای اصلی گلاب گیری، کمتر کسی ست که در این مرنام شرکت نکند و وسایل گلاب گیری را در انبار خود نداشته باشد. هرکسی در مرنام وظیفه ای را برعهده دارد. کسانی که وظیفه چیدن گل ها را برعهده دارند، گل چین هستند.

گل چین ها از پیش از طلوع آفتاب چیدن گل را آغاز می نمایند. علت آنکه صبح زود گل چیده می گردد، این است که گل چین ها معتقدند گل، قبل از طلوع خورشید بوی بیشتری دارد. برای همین باید تمام گل ها پیش از طلوع آفتاب چیده شوند. آن ها گل را به یاری ناخن های دو انگشت شست و سبابه از ساقه جدا می نمایند و در سبدهای مخصوص می گذارند.

گلاب گیری در چه شهرهایی برگزار می گردد؟

گلاب گیری

شهرهای قمصر، نیاسر و مشهد اردهال مقاصد اصلی مسافرانی ست که می خواهند شاهد گلاب گیری سنتی باشند. البته در این میان نباید از روستاهایی مثل سده، وادقان و ون در 50 کیلومتری کاشان هم که مرنام سنتی گلاب گیری در آنها برگزار می گردد، غافل شد. گفته می گردد که مرغوب ترین گلاب کاشان از روستاهای ون و وادقان دست می آید.

قمصر و نیاسر هر دو در حدود 30 کیلومتری کاشان قرار گرفته اند و هر سال افراد زیادی به قصد تماشا و شرکت کردن در مرنام گلاب گیری راهی شان می شوند.

علاوه بر این دو شهر، در میمند و داراب فارس هم هر سال گلاب گیری برگزار می گردد. میمند در 90 کیلومتری جنوب فارس است و هر سال مرنام گلاب گیری در ایران از این منطقه آغاز می گردد و 2 میلیون نفر از آن تماشا می نمایند.

چه نوع گلابی بهتر است؟

اگر راهی کاشان و مرنام گلاب گیری آن شدید، خرید گلاب را نباید فراموش کنید. البته بهتر است قبل از خرید با انواع گلاب بیشتر آشنا شوید. به طور کلی برای باکیفیت تر بودن گلاب، به سراغ آن هایی بروید که اندازه گل محمدی بیشتری دارند. نکته دیگری که در خرید گلاب کاشان باید در فکر داشته باشید این است که طعم تلخی گلاب پس از چشیدنش نباید در دهان بماند.

گلاب کاشان

گلاب سبک

برای مصارف خانگی، گلاب سبک را می توانید انتخاب کنید.

گلاب سنگین یا ممتاز

این نوع گلاب برای مصارف عمومی و خانگی است و کیفیت و غلظت خوبی دارد.

گلاب پس آب

گاهی از به جای مانده های گل محمدی برای تقطیر دوباره استفاده می گردد. گلاب پساب نتیجه این عمل است و نسبت به دیگر انواع گلاب عطر و کیفیت پایین تری دارد.

گلاب دوآتیشه

در فراوری گلاب دوآتیشه از گلاب به جای آب استفاده شده. فرایند تقطیر با گلاب و گل محمدی در دیگ مسی اتفاق می افتد. غلظت این نوع گلاب زیاد است و طعم گس و تلخی دارد.

گلاب سه آتیشه

گلاب سه آتیشه از سه بار فرایند تقطیر به دست می آید. و از گل محمدی و گلاب دو آتیشه برای فراوری آن استفاده می نمایند.

راهنمای سفر به کاشان؛ شهر گلاب و خانه های تاریخی

آیا تابه حال برای مرنام گلاب گیری به کاشان رفته اید؟ تجربه تان را با ما و دیگر خوانندگان بلاگ وبلاگ برداری تریپ به اشتراک بگذارید.

رزرو هتل های کاشان از وبلاگ برداری

گلاب گیری کاشان چه زمانی است؟

گلاب گیری کاشان از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد ماه در کاشان، قمصر و نیاسر ادامه دارد.

در کدام شهرها می توان گلاب گیری را دید؟

قمصر، نیاسر و مشهد اردهال شهرهایی هستند که برای تماشای گلاب گیری کاشان به آن ها می توانید سر بزنید.

منبع: اسنپ تریپ

به "همه چیز درباره گلاب گیری کاشان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره گلاب گیری کاشان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید