طرز تهیه خیارشور بازاری در منزل
به گزارش وبلاگ برداری، خبرنگارانـ خیارشور یکی از چاشنی های خوشمزه و محبوب است که هواداران زیادی دارد. از خیار شور برای تهیه انواع سالاد و ساندویچ استفاده می گردد؛ بعلاوه به صورت دورچین در کنار غذا هایی مانند کتکت، کوکو، املت و... کاربرد دارد. خیارشور های بازاری معمولا تردتر و خوش رنگ تر از خیارشور هایی هستند که در منزل تهیه می شوند، در عین حال تهیه خیار شور در منزل کار آسانی است و احتیاج به مراحل پیچیده ندارد.

به گزارش وبلاگ برداری، شما می توانید در منزل با روشی آسان یک خیارشور خانگی خوشمزه و بازاری را تهیه کنید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه خیارشور بازاری ترد و خوشمزه را با روش آسان همراه با نکات مهم و فوت و فن های تهیه یک خیار شور ترد و رسیده را با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
مواد لازم برای تهیه خیارشور بازاری
خیار قلمی: 2 کیلو
سیر: 1 بوته
سبزی معطر شامل: ترخون، ریحان، شوید: 250 گرم
آب جوش: 8 لیوان
سرکه: نصف لیوان
نمک: دو سوم لیوان
نخود آشی: 10 عدد
فلفل ترشی: به اندازه دلخواه
طرز تهیه خیارشور بازاری
1 ـ در مرحله اول خیار ها را خوب بشویید و کنار بگذارید تا آب اضافه آن ها چکیده گردد؛ سپس با یک پارچه یا حوله تمیز خیار ها را خشک کنید تا نم نداشته باشند. سبزی را هم خوب بشویید و به همین ترتیب خشک کنید تا نم و رطوبت نداشته باشد.
2 ـ در مرحله دوم یک شیشه یا بانکه تمیز و خشک را انتخاب کنید. کف شیشه یک مشت سبزی، چند دانه نخود و چند حبه سیر بریزید؛ سپس چند عدد خیار را روی آن ها بچینید. برای ترد شدن خیارشور بهتر است با سوزن چند جای خیار ها را سوراخ کنید. یک یا دو تا فلفل ترشی روی خیار ها بگذارید و سرکه را داخل شیشه بریزید و دوباره سبزی، نخود و سیر را همراه با فلفل ترشی داخل شیشه بریزید و روی آن ها خیار بچینید. این کار را تا جایی که شیشه پر گردد، ادامه بدهید.
3 ـ در مرحله آخر آب جوش را همراه با نمک مخلوط کنید و داخل شیشه خیارشور بریزید، به طوری که کاملا روی خیار ها با آب نمک پوشانده گردد. سپس درب شیشه را محکم ببندید تا هوا به داخل نفوذ نکند. شیشه خیارشور را در محیط آشپزخانه به مدت دو هفته بگذارید بماند تا ترد و رسیده گردد. بعد از اینکه درب خیارشور را باز کردید، بهتر است شیشه را داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم برای تهیه خیارشور و راه های جلوگیری از کپک زدن آن
1 ـ برای ترد شدن خیار شور بهتر است از نمک دریایی به جای نمک معمولی بهره ببرید. نخود آشی نیز به ترد شدن خیار شور یاری می نماید.
2 ـ اندازه نمک برای تهیه خیارشور به ازای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک است.
3 ـ اگر نمک را کم تر از حد معمول بریزید، خیار شور شما لیز و نرم می گردد.
4 ـ حتما حبه های سیر را از وسط نصف کنید تا عطر سیر در آب بهتر پخش گردد.
5 ـ اگر شیشه خیارشور را مقابل آفتاب بگذارید، رنگ خیار شور شما روشن تر می گردد.
6 ـ اگر از سبزی مرزه برای تهیه خیارشور استفاده می کنید، توجه داشته باشید که مرزه زیاد باعث تلخی خیار شور خواهد شد.
7 ـ استفاده از فلفل ترشی و اندازه آن کاملا اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد.
8 ـ برای اینکه خیارشور پس از تهیه کپک نزند، حتما از سفت بودن درب شیشه مطمئن شوید. اگر درب شیشه شل بود، قبل از اینکه آن را ببندید، یک کیسه پلاستیکی روی سر شیشه بگذارید و بعد درب را روی آن ببندید تا هوا به داخل شیشه نفوذ نکند. بعد از باز کردن درب شیشه و استفاده از خیارشور حتما شیشه را داخل یخچال نگهداری کنید.
آیا می توان خیارشور یک روزه تهیه کرد؟
در صورتی که خیار ها را همراه با آب جوش چند دقیقه بجوشانید، خیارشور شما یک روز پس از تهیه آماده مصرف می گردد. فقط به این نکته توجه داشته باشید خیارشوری که با این روش تهیه شده است، باید زودتر مصرف گردد و نمی توان آن را به مدت طولانی نگه داشت.
آیا می توان بدون سرکه خیار شور تهیه کرد؟
خیارشور های بازاری به دو دسته نمکی و سرکه ای تقسیم می شوند. خیارشور های نمکی سرکه خیلی کمی دارند، درحالی که اندازه سرکه در خیارشور های سرکه ای خیلی زیاد است. برای اینکه خیارشور نمکی بدون سرکه تهیه کنید، باید اندازه نمک را کمی بیش تر از دستور تهیه بریزید تا خیارشور بدون سرکه کپک نزند. توجه داشته باشید که خیارشور های نمکی کمی شورتر از خیارشور های سرکه ای هستند.
منبع: فرارو