سویینگ (یوگای هوایی) چیست و چه فوایدی دارد؟

به گزارش وبلاگ برداری، در 50 سال گذشته، یوگا توانسته به اسم یک روش تناسب اندام شناخته گردد و محبوبیت قابل توجه ای به دست بیاورد. این ورزش فواید فراوانی دارد و کسانی که به طور مرتب آن را انجام می دهند و کسانی هم که گهگاهی به سراغ این ورزش می فرایند، به خوبی با این فواید آشنا هستند. در طی چند سال گذشته، روز به روز به علاقه مندان ورزش یوگا افزوده می گردد و مربیان کوشش می نمایند حرکات و تمرین های سنتی یوگا را توسعه دهند تا بتوانند نیازهای افراد گوناگون را تأمین نمایند. این توسعه منجر به پیدایش انواع گوناگونی از یوگا شده است. برای نمونه، سویینگ یا یوگای هوایی (Aerial yoga) گونه نوینی از یوگا است که در سال 2007 و در شهر نیویورک ابداع شد. کریستوفر هریسون (Christopher Harrison)، بنیان گذار ورزش یوگای هوایی، رهبر یک گروه نمایشی در نیویورک بود که کار خود را در سال 1991 شروع کرد. این نمایش ها الهام بخش ایجاد گونه جدیدی از یوگا بودند.

سویینگ (یوگای هوایی) چیست و چه فوایدی دارد؟

استفاده از بندهای ابریشمی در این نمایش ها، که نام های گوناگونی از جمله هاموک دارند، هریسون را واداشت تا یک ورزش نوین که آمیزه ای از حرکات آکروباتیک، ورزش های هنری و پایکوبی معاصر بود، ابداع کند. از آن موقع تا کنون، هریسون به اسم طراح یوگای هوایی، متخصص تناسب اندام و حرکات آکروباتیک شناخته می گردد و جوایز گوناگونی را هم به دست آورده است.

اکنون می خواهیم به آنالیز این ورزش بپردازیم و درباره فواید آن سخن بگوییم. افزون بر این، چند حرکت تمرینی را هم آورده ایم که با یاری آن ها می توانید ورزش یوگای هوایی را شروع کنید و از مزایای آن بهره مند شوید. در ادامه با وبلاگ برداری مگ همراه باشید.

یوگای هوایی چیست؟

ساده ترین تعریف از یوگای هوایی این است که یک تمرین یوگا به تعداد می رود، آمیزه ای از حرکات سنتی یوگا و تمرینات پیلاتس است و با یاری بند و پارچه های هاموک انجام می گیرد تا از بدن حمایت کند و آن را نگه دارد.

ورزشکاران با یاری و تکیه کردن به بند یا هاموک که به سقف وصل شده و از آن آویزان است، و انتهای آن کم وبیش یک متر با زمین فاصله دارد، می توانند حرکات گوناگونی مانند آویزان یا شناور شدن را اجرا نمایند. هاموک های مخصوص یوگای هوایی بسیار محکم هستند و می توانند وزن زیادی را تحمل نمایند، با این حال بسیار نرم هستند و کار با آن ها آسان و لذت بخش است. به علت این آویزان و شناور شدن ها، به این گونه از تمرین ها یوگای ضدجاذبه یا معلق شدن هم می گویند، زیرا بیشتر جلسه های تمرینی را با آویزان شدن از هاموک سپری می کنید.

برای کسانی که همیشه تمرینات یوگای معمولی را انجام می دهند، یوگای هوایی می تواند حرکات جدیدی را ارائه دهد تا بدن را بیشتر به چالش بکشند و روی تقویت هماهنگی و انعطاف پذیری بدن کار نمایند. جدا از این، برای تازه کاران هم می تواند سطحی از پشتیبانی را هنگام اجرای حرکات (با یاری هاموک) ارائه دهد تا آن ها به آسانی حرکات را یاد بگیرند و حالت های گوناگون را به درستی اجرا نمایند.

یوگای هوایی دارای حرکات گوناگونی است و کلاس های آموزشی هم انواع آن ها را آموزش می دهند. بعضی از این کلاس ها به سراغ حرکات هوایی و ضدجاذبه می فرایند تا یادآور حرکات آکروباتیک شوند، بعضی هم بیشتر شبیه به مدیتیشن و حرکات مراقبه ای هستند. افزون بر این، درست مانند تمرینات سنتی یوگا، یوگای هوایی هم شامل تمرینات تنفسی و سرد کردن بدن، مانند حرکت جسد یا سایر حرکات آرامش فکر و بدن آگاهی می گردد. شما با توجه به هدفی که از ورزش دارید، می توانید این تمرین ها را انجام دهید و احساس شادابی کنید.

5 فایده یوگای هوایی

اکنون بیایید درباره فواید یوگای هوایی سخن بگوییم. یوگای هوایی می تواند به شیوه های گوناگونی قدرت، سلامت و شرایط کلی بدن شما را بهبود ببخشد. یوگای هوایی و یوگای معمولی دارای شباهت های فراوانی هستند و فواید یکسانی هم دارند. ولی یوگای هوایی دارای چند فایده بیشتر است که در ادامه آورده ایم:

1. فشردگی ستون فقرات را برطرف می نماید

یکی از عظیم ترین مزایای آویزان شدن از هاموک حین اجرای حرکاتی مانند سگ سر پایین یا پل زدن، تسکین ستون فقرات است. هنگام آویزان شدن، فشار روی مفاصل کاهش پیدا می نماید و ماهیچه های ستون فقرات شل می شوند. این شرایط کاملا وارونه شرایط همیشگی ستون فقرات و تأثیر جاذبه روی آن است. به همین علت جلوی فشردگی مهره های ستون فقرات و گرفتگی ماهیچه های آن را می گیرد.

2. سیستم عصبی مرکزی، گنجایش فکری و حس عمقی شما را به چالش می کشد

ورزش کردن با یاری هاموک و آویزان شدن از آن، شامل انجام حرکات پیچیده ای می گردد. برای انجام این تمرین ها به تمرکز فکری و صبر بالایی احتیاج خواهید داشت. شما با انجام این حرکات و یادگیری چگونگیِ شکل دادن به بدن، می توانید سیستم عصبی مرکزی، گنجایش فکری و حس عمقی خود را تقویت کنید.

3. قدرت کششی شما را افزایش می دهد

این مزیت بسیار جالبی است زیرا با انجام حرکات یوگای معمولی به آن دست پیدا نمی کنید. افزون بر این، حرکات کششی در یوگای معمولی ممکن است منجر به عدم تعادل عضلانی در شانه ها شوند. با گذشت زمان، این می تواند فشارها و آسیب هایی را به مفاصل و ماهیچه ها وارد کند.

ولی با یاری یوگای هوایی و کشیدن هاموک می توانید از سلامت و تعادل شانه ها مطمئن شوید و بعلاوه قدرت بدن را برای کشیدن و فشار وارد کردن بر هاموک افزایش دهید.

4. یوگای ضدجاذبه می تواند انعطاف بدن را بهبود ببخشد

با یاری هاموک ابریشمی، می توانید هم ترازی بدن خود را اصلاح کنید و حرکات را به درستی انجام دهید. توانایی رعایت تعادل بدن و شل کردن ماهیچه ها منجر به بهبود انعطاف پذیری بدن می گردد.

5. برای تازه کارها گزینه مناسبی است

یوگای هوایی نه تنها برای حرفه ای ها، بلکه برای تازه کارها هم مناسب و سودمند است. با یاری گرفتن از هاموک، شما به آسانی می توانید روی تعادل و هم ترازی بدن خود کار کنید و حرکات سخت یوگا را انجام دهید.

برنامه تمرینی یوگای هوایی با 6 تمرین ضدجاذبه

حرکات بی تعدادی وجود دارند که می توانید با یاری هاموکِ یوگا انجام دهید. بعضی از آن ها از دید انعطاف پذیری و قدرت بدنی که احتیاج دارند، نسبت به سایر حرکات چالش برانگیزتر هستند. صرف نظر از اینکه تا چه حد با یوگا آشنا هستید و حرکات آن را انجام داده اید، بعضی از حرکات وجود دارند که نه تنها به شما برای آشنایی با شیوه کار هاموک یاری می نمایند، بلکه این فرصت را می دهند تا حرکات گوناگون را انجام دهید و تناسب اندام خود را بهبود ببخشید.

افزون بر این، به تعادل بدن و افزایش قدرت کلی شما هم یاری می نمایند و انعطاف پذیری تان را بیشتر می نمایند. در ادامه 6 حرکت را آورده ایم که حرکاتی ساده ولی مفید هستند و به سرعت شما را به یک ورزشکار حرفه ایِ یوگا دگرگون می نمایند!

1. کشش سینه (Chest Opener)

رو به هاموک بایستید. آن را در هر دست بگیرید و کف دست ها را رو به پایین قرار دهید. بازوها را کاملا صاف کنید، پاها را به عقب ببرید و سینه را رو به زمین حرکت دهید. در این حرکت با تکیه به هاموک باید سینه را رو به زمین ببرید تا فشار را در سینه، دنده های فوقانی و زیربغل حس کنید. به مدت 5 دم و بازدم کامل از راه بینی، در این شرایط قرار بگیرید.

2. تکیه به هاموک (Silk Hammock Row)

این حرکت تقریبا وارونه حرکت پیشین است. رو به هاموک بایستید و آن را در هر دست بگیرید. کف دست ها را رو به یکدیگر قرار دهید. پاها را جلو ببرید، بازوها را صاف کنید، پشت تان را رو به زمین حرکت دهید و با تکیه به هاموک کوشش کنید در این شرایط بمانید. پاها و ماهیچه های شکم را سفت کنید تا بدن در یک خط صاف قرار بگیرد. کتف ها را رو به عقب حرکت دهید و به یکدیگر نزدیک کنید. اکنون آرنج های خود را به عقب بکشید و دست ها را به سینه نزدیک کنید. شما با حرکت دادن پاها می توانید فشار وارده بر بدن را تنظیم نموده و حرکت را سخت تر یا آسان تر کنید. این حرکت را برای 3 ست 8 الی 10تایی انجام دهید.

3. سگ سر پایین (Downward Dog)

صاف رو به هاموک بایستید. هاموک را با کف دست رو به پایین بگیرید، دست ها را به مقدار پهنای شانه باز کنید و هاموک را به ارتفاع باسن خود برسانید. اکنون هاموک را دور کمر خود بگذارید، باسن را بالا گرفته و در حالت چهاردست وپا قرار بگیرید. تمام وزن بدن را باید کمر، با تکیه بر هاموک و دست ها و پاها، تحمل کند. در این شرایط بمانید و به آرامی نفس بکشید.

4. پلانک با گذاشتن پاها در هاموک (Plank with Feet in Hammock)

دست ها و زانوها را روی زمین قرار دهید. پای راست خود را دراز کنید و درون هاموک بگذارید. شکم را سفت کنید، پای چپ را بلند کنید و درون هاموک قرار دهید. اکنون باید بدن تان کاملا صاف باشد، دست ها روی زمین و پاها هم درون هاموک قرار گرفته باشند. به مدت 5 دم و بازدم در این حالت بمانید، استراحت کنید، سپس 3 تا 4 بار دیگر آن را تکرار کنید.

5. کمان معکوس (Inverted Bow Pose)

درون هاموک بنشینید، بالاتنه را عقب ببرید و کوشش کنید دراز بکشید. هاموک باید در وسط بدن قرار بگیرد؛ بالاتنه در یک سو، پایین تنه در سوی دیگر. دست ها و پاها را روی زمین بگذارید و به بدن تان فرم یک کمان را بدهید. با تکیه بر هاموک، به مدت 2 دقیقه در این شرایط بمانید.

6. جسد شناور (Floating Savasana)

هاموک را کاملا باز کنید و درون آن بنشینید. اکنون هاموک را بیشتر بکشید تا تمام بدن تان در آن جا گردد. دراز بکشید، دستان خود را کنارتان قرار دهید و چشمان خود را ببندید. دقت داشته باشید سر تا پایتان باید درون هاموک باشد. اکنون مانند یک جسد ثابت بمانید و به آرامی از راه بینی نفس بکشید. تا زمانی که احساس راحتی می کنید و بدن تان اذیت نمی گردد، در این شرایط بمانید.

این نکات را حتما در نظر داشته باشید

درست مانند یوگای معمولی، برای اجرای حرکات یوگای هوایی هم باید نکاتی را در نظر داشته باشید. هنگام انجام یوگای هوایی در خانه یا کلاس های آموزشی، حواس تان به نکات زیر باشد:

  1. تغییر جهت جاذبه در بدن در بعضی تمرینات وارونه مانند کمان معکوس، برای کسانی که باردار هستند یا از سرگیجه و فشار خون بالا رنج می برند، خطرناک است و بهتر است آن ها را انجام ندهند.
  2. بعلاوه نباید یوگای ضدجاذبه را با شکم پر انجام دهید، زیرا فشار به ماهیچه های مرکزی بدن و معده وارد می گردد و مسائل گوناگونی را در پی خواهد داشت.
  3. همه کلاس های یوگای هوایی مانند یکدیگر نیستند. پیش از شرکت در این کلاس ها، از شیوه ورزش، سطح مربی ها و سایر دستورالعمل های لازم آگاه شوید تا هم خودتان برترین تجربه را داشته باشید و هم مربی ها بتوانند به برترین شیوه یاری تان نمایند.

سخن پایانی

یوگای هوایی آمیزه ای از حرکات آکروباتیک و یوگای معمولی است که با استفاده از بند و هاموک ابریشمی انجام می گردد. این ورزش اگرچه شباهت های فراوانی با یوگای معمولی دارد، ولی دارای بعضی ویژگی های خاص هم هست که فواید بیشتری را در پی دارند.

اجرای حرکات یوگا با یاری هاموک، شناور شدن و انجام تمرینات ضدجاذبه می توانند فشردگی ستون فقرات را برطرف نمایند، سیستم عصبی مرکزی، گنجایش فکری و حس عمقی شما را به چالش بکشند، قدرت کششی شما را افزایش دهند و انعطاف بدن تان را هم بیشتر نمایند. افزون بر این، برترین گزینه برای تازه کارها هستند و به آن ها برای انجام آسان تر حرکات یوگا یاری می نمایند.

با رعایت نکات و اجرای صحیح حرکات، می توانید یوگای هوایی را به آسانی انجام دهید و سلامت بدن تان را بهبود ببخشید. با یاری راهکارها و تمریناتی که در این نوشتار آنالیز کردیم، و بعلاوه مشورت با یک مربی و متخصص تناسب اندام، کار خود را شروع کنید و از فواید این ورزش زیبا و مجذوب کننده بهره مند شوید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت وبلاگ برداری مگ را بخوانید.

منبع: Dr. Axe

منبع: دیجیکالا مگ

به "سویینگ (یوگای هوایی) چیست و چه فوایدی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سویینگ (یوگای هوایی) چیست و چه فوایدی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید