راه درازی تا به ابرتورم ونزوئلایی برسیم نمانده است
به گزارش وبلاگ برداری، یک اقتصاددان گفت: اگر تورم فعلی ادامه پیدا کند اصلا بعید نیست که ریال کنار گذاشته گردد، اقتصاد ایران مدت هاست که دچار تحریم است اما با ادامه روند فعلی، ونزوئلایی شدن ممکن است.

امیرحسین خالقی،اقتصاددان، درباره احتمال بعضی اقتصاددانان مبنی بر وقوع تورم ونزوئلایی گفت: کسی نمی خواهد ابرتورم اتفاق بیفتد اما وقتی انتظارات مالی به شکلی پیش می رود که اعتماد به پول از بین می رود و اقتدار دولت نیز دیگر پذیرفته نمی گردد و مردم می خواهند هرچه سریع تر از وجه نقد عبور نمایند و به یک کالای با دوام برسند، طبیعی است که این روال آغاز می گردد و به ابرتورم می رسیم. در ضمن بعضی بزرگان هم مانند آقای عبده تبریزی هم هشدار داده اند.
به گزارش انتخاب، خالقی ادامه داد: با این روال کافیست که اعتماد مردم هم به ارز ملی از بین بروده تا به ابرتورم ونزوئلایی برسیم که البته راه درازی هم تا آن نیست.
خالقی با اشاره به راه حل های عبور از بحران ابرتورم گفت: جنبه های سیاسی در این بین مطرح است. ما چند دهه است که تورم دو رقمی داریم. یکی از دلایل آن هم هزینه های بالای دولت است. بنابراین طبیعی است که یکی از کارهایی که باید انجام داد کاهش هزینه های دولت است.
300x250
tavoos.net
وی اضافه نمود: همچنین، ما همچنان بحث سیستم بانکی را داریم که با مسائل زیادی روبرو است و صاحب نظران هشدار داده اند که کاری باید برای اصلاح سیستم بانکی کرد اما اقتصاددانانی هم گفته اند یک هیات پول را به تعریف اولیه اش برگرداند یعنی یک طلا وجود داشته باشد تا ریال به مقدار طلا منتشر گردد و ریال را با طلا مبادله نمایند البته این طرح خیلی رادیکال است اما می تواند نتیجه دهد.
خالقی سپس درباره کنارگذاشته شدن ریال اشاره نمود: ما ریال را کنار نمی گذاریم، بلکه ریال کنار گذاشته می گردد. دلاریزه شدن اقتصاد یا هر ارز دیگر عدم قطعیت را خیلی بالا می برود، وقتی هم امکان حفظ ثروت وجود ندارد این روند طبیعی است. شما وقتی می خواهید یک تبادل مالی جدی داشته باشید ریال گزینه شما نیست.
خرید محبوبترین ماشین اصلاح و ریش تراش از جانبی
خرید محبوبترین ماشین اصلاح و ریش تراش از جانبی
خرید
yektanet-logo-signتبلیغ
این اقتصاددان اعلام کرد: اگر تورم فعلی ادامه پیدا کند اصلا بعید نیست که ریال کنار گذاشته گردد، چون اقتصاد ایران مدت هاست که دچار تحریم است و فشار مسائل خارجی زیاد است اما با ادامه روند فعلی، ونزوئلایی شدن ممکن است.
خالقی در خاتمه درباره استفاده از تجربه کشور های مختلف در راستای عبور از ابرتورم گفت: از تجربه همه کشور ها می توان استفاده کرد اما پول بیش از جنبه مالی، خود یک ماجرای سیاسی دارد. پول مبتنی بر یک نوع اعتبار و قرارداد اجتماعی بین دولت و فعالان مالی است،وقتی نتوانید آنرا به جامعه ارائه کنید و قبول نگردد همین شرایط پیش می آید؛ابرتورم البته پدیده دائمی نیست و ذاتا موقت به شمار میرود اما با حل جنبه سیاسی قابل حل خواهد بود.
وی ادامه داد: فروپاشی پول ملی در کل یعنی از دست دادن اعتماد مردم نسبت به ساختار. اگر این مسئله را حل کنیم دیگر مسائل نیز قابل حل خواهند بود و روش های خوبی نیز وجو دارد اما آیا می توان این مسئله را حل کرد؟
منبع: عصر ایران