برترین راه برای تازه ماندن قارچ؛ حداکثر زمان نگهداری قارچ در یخچال ، قارچ را با این روش های ساده سفید کنید
به گزارش وبلاگ برداری، روش های مختلفی برای نگهداری قارچ وجود دارد. اگر می خواهید قارچ های تازه ای را که خریداری نموده اید برای مدت زمان طولانی نگهداری و حفظ کنید به ادامه این مطلب توجه کنید.

به گزارش وبلاگ برداری، قارچ یکی از سبزیجاتی است که علاوه بر خاصیت طعم بسیار لذیذی هم دارد. خرید قارچ کار بسیار سختی نیست ولی چند نکته مهم و ساده به شما یاری می نماید قارچ های تازه را بخرید.
- هنگام خرید به زیر کلاهک دقت و قارچ هایی را بخرید که تیغه های لامل آن کاملا بسته باشد.
- هنگام خرید قارچ دقت کنید که بافت آن سفت و محکم، رنگ آن یکنواخت و بدون لکه و سطح کلاهک لیز و چسبناک نباشد.
- اگر تیغه های زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد، نشانه کهنگی قارچ است.
- از خرید قارچ های تغییر رنگ داده، صدمه دیده، ترکدار و دارای لکه خودداری کنید.
- پایه یا همان ساقه قارچ به طور کامل به کلاهک آن چسبیده باشد.
- قارچ های آسیب دیده، ترک خورده، پلاسیده، تغییر رنگ داده، مرغوب نیست.
- قارچ را حتما بو کنید. قارچ سالم بوی مطبوعی دارد.
- تا حد امکان، سعی کنید قارچ را به مقدار مصرف روزانه تهیه کنید.
روش نگهداری قارچ در مدت کوتاه
- پس از خرید، قارچ ها را از بسته بندی خارج کنید. چرا که قارچ ها درون بسته بندی آب جذب می نماید و روند فاسد شدن آنها تسریع می گردد.
- قارچ ها را از بسته بندی خارج و روی آن را با یک حوله یا دستمال کاغذی بپوشانید و درون یخچال قرار دهید.
- توجه داشته باشید قارچ ترکیبی یکپارچه است و اگر پایه آن کنده یا جدا گردد زود خراب خواهد شد.
- بر اثر خیس کردن قارچ هم، ویتامین های محلول در آب آن خارج و بی ارزش خواهد شد.
- اگر مجبورید قارچ را به مدت یکی دو روز نگهداری کنید، آن را در پاکت های کاغذی بهداشتی قرار دهید. حداکثر زمان نگهداری قارچ در یخچال سه چهار روز است.
- تا زمانی که قصد مصرف یا پختن قارچ ها را ندارید از شستن قارچ خودداری کنید.
- اگر محل برش در پایه قارچ کمی تغییر رنگ داشت می توان قبل از مصرف برش نازکی از آن را جدا کرد.
- برای نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال بهتر است از شستشوی قارچ تا قبل از مصرف خودداری کنید و در صورت شستن حتما آن را در جریان هوای خنک خشک کنید.
- برترین راه برای تازه ماندن قارچ در یخچال، نگهداری آن در پاکت های کاغذی مخصوص میوه، در یخچال است.
- برترین درجه یخچال برای نگهداری قارچ یک درجه سانتی گراد بالای صفر است.
- برای نگهداری کوتاه مدت قارچ تازه آن را از کیسه پلاستیکی خارج نموده و در یک ظرف در باز ریخته و روی آنرا با پارچه نخی می پوشانیم و سپس درون یخچال قرار می دهیم.
روش های نگهداری قارچ برای مدت طولانی
برای نگهداری قارچ با تعداد و حجم بالا، روش های مختلفی وجود دارد. اگر می خواهید قارچ های تازه ای که خریداری نموده اید را برای مدت زمان طولانی نگهداری و حفظ کنید، تا هر زمان که خواستید از آن ها بهره ببرید، می توانید یکی از روش های پیشنهادی ما را به کار بگیرید.
قارچ ها را می توان سرخ یا آب پز کرد. قارچ سرخ شده خوشمزه تر است و قارچ بخارپز را زمان طولانی تر (حدود 3 ماه) می توان نگهداری کرد.
قارچ بخارپز تا یکسال در فریزر قابل نگهداری است.
نگهداری قارچ با جوشاندن در آب و آبلیمو
برای نگهداری قارچ خوراکی به مدت طولانی، ابتدا آن را در ابعاد مورد احتیاج برش داده و می شوییم. سپس ظرف(قابلمه) محتوی آب را بر روی اجاق قرار می دهیم و پس از جوشیدن کمی آبلیمو به آن اضافه می کنیم.
قارچ های شسته شده را که آبکش نموده ایم درون ظرف در حال جوشیدن می ریزیم و کمی آن را هم می زنیم تا زیر و روی آن بطور یکنواخت پخته گردد.
پس از یک دقیقه قارچ ها را آبکش نموده و درون آب سردی که از قبل تهیه نموده ایم می ریزیم و پس از سرد شدن مجددا آنرا آبکش نموده و درون فریزر قرار می دهیم.
تفت دادن قارچ
برای این کار، ابتدا قارچ را هر مقدار و شکلی که دوست دارید خرد کنید و بعد در روغن زیتون یا روغن گردو و یا کره سرخ کنید. فقط قارچ ها را مقداری تفت بدهید و از پختن آن ها به طور کامل پرهیز کنید.
سپس بگذارید قارچ ها سرد شوند. داخل بشقاب یا ظرف شیشه ای بریزید. بعد از سرد شدن قارچ ها را به ظرف های کوچک تر مخصوص فریزر منتقل کنید.
هنگام استفاده قارچ ها را به همان شکل در سوپ بیندازید یا اینکه دوباره آن ها را در روغن یا کره تفت دهید تا آماده مصرف شوند.
مزیت استفاده از این روش در این است که طعم قارچ هنگام استفاده بسیار دلچسب است و بسیار راحت هم مورد مصرف قرار می گیرد. ولی در این روش هوای زیادی وارد ظرف فریزری می گردد و هوا باعث می گردد از کیفیت ماده ای که فریز می کنید، کاسته گردد. برای جلوگیری از این مسئله هنگام ریختن قارچ ها در ظرف کمی با قاشق به آن ها فشار وارد کنید تا هوا از میان آن ها خارج گردد.
سفید کردن قارچ با استفاده از روش سرد و گرم کردن و نیم پز کردن قارچ ها
قارچ هایی که شسته اید را از ظرف آب سرد درآورید و بعد داخل آبکش بریزید و کمی آبکش را تکان دهید. بعد قارچ ها را به مدت 1-2 دقیقه در ظرف حاوی آب جوش بریزید و بعد دوباره آن ها را آبکشی کنید و دوباره داخل آب سرد بریزید.
این فرآیند را چند بار تکرار کنید ولی از پخته شدن قارچ ها در آب جوش جلوگیری کنید. بعد از سرد شدن قارچ ها آن ها را آبکشی کنید. به این ترتیب می توانید تعداد انبوهی از قارچ را طی مدت کوتاه ضدعفونی نموده و تمام لکه ها و سیاهی های چسبیده روی سطح آن ها را از بین ببرید. زیرا طی فرآیند سرد و گرم کردن یک لایه از پوست قارچ جدا می گردد و لایه سفیدتر آن پدیدار می گردد.
ضمناً قارچ ها به حالت نیم پز درمی آیند. حالا قارچ ها را داخل ظرف های پلاستیکی فریزری بریزید و در فریزر قرار دهید. دقت کنید که ظرف ها را خیلی پر نکنید تا طی فرآیند یخ زدن از ظرف بیرون نزنند.
هر بار که می خواهید سوپ درست کنید، محتویات یکی از ظرف ها را داخل سوپ بیندازید. به این ترتیب هر موقع از سال و هر وقت که بخواهید در سوپ خود می توانید قارچ بریزید و یا این که از آن در کنار سایر غذاها مثل استیک گوشت بهره ببرید.
در روش سفید کردن قارچ با استفاده از روش سرد و گرم کردن و نیم پز کردن قارچ ها، عمل آنزیماتیک متوقف می گردد و قارچ ها به حالت خمیری درنمی آیند. ضمناً تمام آلودگی های آن ها از بین می رود. این روش برای حجم بالای قارچ برترین روش است و به سادگی طی مدت زمان کوتاهی انجام می گردد. طعم اصلی آن ها نیز تا حدود زیادی حفظ می گردد.
نگهداری قارچ با بخار پز کردن
این روش شباهت زیادی به روش سفید کردن دارد فقط به جای آب داغ و آب سرد از بخار استفاده می گردد. سبد مخصوص بخارپز کردن را به نحوی در ظرف آب جوش قرار دهید که در تماس با آب نباشد و روی آن قرار بگیرد.
قارچ ها را به مدت 2 دقیقه داخل سبد بریزید. سپس آن ها را داخل آب سرد فرو ببرید و بعد آبکشی کنید. بخار آب جوش باعث تمیز شدن، نیم پز شدن و سفید شدن قارچ ها می گردد.
قارچ ها را داخل ظرف های کوچک پلاستیکی بریزید و آن ها را داخل فریزر بگذارید. قارچ ها را می توانید هر زمان که خواستید در سوپ و یا سایر غذاها مورد استفاده قرار دهید. این روش نیز بسیار راحت است و طعم و بافت قارچ ها در زمان نگه داری بیشتر حفظ می گردد. فقط محتمل است که آلودگی های روی سطح قارچ ها به مقدار روش قبل پاک نشوند.
کبابی کردن؛ برترین روش پخت قارچ
آب پز کردن باعث از بین رفتن ویتامین های گروه B و C قارچ می گردد. پخت طولانی هم بر تراکم و سفتی بافت قارچ می افزاید و سرخ کردن بیش از هفت دقیقه قارچ در روغن زیاد نیز آن را دیرهضم و پرکالری می نماید. کبابی کردن برترین روش پخت قارچ است.
هنگام کبابی کردن، قارچ را در مجاورت حرارت خیلی شدید قرار ندهید. قارچ را در فاصله ده سانتیمتری آتش نگه دارید و هر طرف را به مدت کوتاهی گرما دهید. شعله مستقیم گاز خانگی یا زغال باربیکیو می تواند محصول را سمی نموده و از ارزش تغذیه ای آن بکاهد.
منبع: سایت تصویر زندگی
منبع: همشهری آنلاین