بفرمایید شتر فلفل پز!

به گزارش وبلاگ برداری، این غذا فقط مختص ایران است و در نواحی بیابانی نیمه خشک جنوب و جنوب شرقی ایران، مانند عسلویه تهیه می شود. برای تهیه این غذا، گوشت شتر را بعد از ذبح، فیله گیری کرده و آن را می شویند.

بفرمایید شتر فلفل پز!

وبلاگ برداری: این غذا فقط مختص ایران است و در نواحی بیابانی نیمه خشک جنوب و جنوب شرقی ایران، مانند عسلویه تهیه می شود. برای تهیه این غذا، گوشت شتر را بعد از ذبح، فیله گیری کرده و آن را می شویند. سپس به آن حسابی نمک می زنند و بعد از میزانی هواخوری، آن را میان میزان زیادی فلفل قرمز پودر شده در معرض آفتاب می خوابانند.

پس از چند روز با توجه به شدت گرما، گوشت به صورت طبیعی در اثر گرمای ناشی از پودر فلفل و نفوذ شیره فلفل به داخل گوشت، پخته می شود. این خوراکی که هیچ وقت فاسد نمی شود، در طول سال به عنوان چاشنی، همراه با غذاهای دیگر مصرف می شود.

گوشت شتر حاوی پروتئین های با ارزش غذایی بالا و بعضی از ویتامین های مفید و مورد نیاز بدن، نظیر ویتامین های گروه B و بعضی از عناصر معدنی مهم نظیر آهن، فسفر و کلسیم است. مصرف گوشت شتر در ایران چندان رایج نیست، اما بعضی از رستوران ها مدتی است غذاهایی را که با گوشت شتر تهیه می شود، به منوی خود اضافه کرده اند.

این گوشت به دلیل وجود ویتامین ها و انواع مواد مغذی موجود در آن شناخته شده است. این گوشت نسبت به سایر گوشت ها میزان چربی و پروتئین کمتری داشته و در مقابل دارای سدیم بیشتری است. خانواده ویتامین های گروه ب و بعضی مواد معدنی همچون فسفر و کلسیم نیز در این گوشت یافت می شود. اما میزان آهن و روی گوشت شتر کمتر از گاو و گوسفند است. یکی از مهمترین مزیت های گوشت شتر در مقابل سایر انواع گوشت، عدم امکان استفاده از مواد هورمون زا و آنتی بیوتیک در آن می باشد.

هر چند گفته شد که شتر پروتئین کمتری نسبت به سایر گوشت ها دارد اما باز هم این میزان پروتئین قابل توجه و تامین کننده نیاز بدن می باشد. میزان کلسترول آن نیز حتی از گوشت سفید ماکیان کمتر است. بنابراین بسیاری از افراد مبتلا به کلسترول بالا و دیابت می توانند از گوشت شتر استفاده کنند. بعضی متخصصان تغذیه توصیه می کنند که افراد مسن این گوشت را به عنوان گوشت مصرفی خود انتخاب کنند.

این گوشت توانایی طعم دهندگی و معطر بودن بیشتری دارد و عطر آن باعث می شود تا ترشح بزاق دهان و شیره معده افزایش پیدا کند و در نتیجه قابلیت جذب و هضم آن نیز بیشتر شود.

منبع: توریسم آنلاین

به "بفرمایید شتر فلفل پز!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بفرمایید شتر فلفل پز!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید